wie ben ik

Ik ben Veerle Breyne, woon in Merkem en ben trotse mama van 2 zonen, Cyriel en Michiel.

In het jaar 2007 ben ik afgestudeerd als verpleegkundige en kon ik aan de slag in het Jan Yperman ziekenhuis op de afdeling operatiezaal.Ondertussen werkte ik ook nog als thuisverpleegkundige.

Al mijn kennis die ik opdeed in het ziekenhuis, kwam heel goed van pas om mijn verzorgingen thuis tot een perfect resultaat te kunnen beëindigen.

In het jaar 2015 mocht ik, na een cursus van 1 jaar, als diabeteseducator thuis de mensen verder helpen voor hun suikerziekte. Van daaruit kwam nog een cursus, medische pedicure en beëindigde die in het jaar 2017.

Eind 2014 werd mijn eerste zoon, Cyriel geboren, begin 2016 de tweede zoon Michiel. Ik kwam in mijn directe omgeving in aanraking met iemand met autisme. Het triggerde me om daar mee te leren omgaan.

Ik bleef niet bij de pakken zitten en ging naar een symposium over kinderen met autisme met paarden. Ik leerde daar mensen kennen die kinderen begeleiden met de paarden.
Ik stond versteld van al hun verhalen. Het ging niet alleen over kinderen met autisme, ook met adhd, trauma’s, hoogsensitief…

Ik leerde de therapeuten beter kennen. Ik kocht een shetlandpony voor mijn kindjes zag hoe ze alle 2 veranderde van gedrag. Het werd een open communicatie tussen kind en paard, ik zag ze glimlachen vanuit de buik, een wonderbaarlijk gevoel gaf me dit!

Daardoor wil ik heel graag kinderen begeleiden met paarden.